Biografie

Sylvia Smit is nu al weer jaren actief met zingen. Zij zingt een breed repertoire van Engelstalig (Jazz, Country, pop) en Nederlandstalig.

DSC_0098flyer1
Voordat zij zich weer ging storten op het zingen heeft zij eerst haar aandacht gegeven aan het opvoeden van haar twee kinderen. Nu zij volwassen zijn is Sylvia, naast het werk wat zij doet als Natuurgeneeskundig therapeut in haar eigen Praktijk in Natuurgerichte Therapieën, weer bezig met het maken van muziek en zingen.
Zij zong eerder al in verschillende bands maar kon daar in niet helemaal zijn wie zij wilde zijn en besloot 7 jaar geleden solo te gaan. Sylvia maakte haar eerste Nederlandstalige single “Antonio”, april  2012, die al gelijk heel positief werd ontvangen bij het publiek.
In dat zelfde jaar kwam zij ook met het Nederlandstalige single “Hasta la Vista”, een vrolijk zomers en Mexicaans getint liedje. Ook deze werd wederom goed ontvangen. Dit nummer werd ook uitgezonden met de videoclip in de voormalige Nederlandse Antillen. Eind 2012 kwam er wederom een Nederlandstalig nummer uit “Jou lieve lach” waarvan Sylvia zelf de tekst heeft geschreven. Tussendoor heeft zij nog covers uitgebracht van onder andere “C’est la vie” en “There’s a guy works down the chip shop”. Een duet mocht ook niet ontbreken en zo ontstond haar single “Ik hou van jou” en “Stralen”  die zij samen met John Do heeft gezongen en ook heeft uitgebracht. 
Ook met de kerst 2013 kwam Sylvia met o.a.  een cover “Jingle bells en haar eigen nummer “When it’s Christmas time”.  Hier besloot zij al mee een andere richting in te gaan wat haar muziekstijl betreft. Sylvia kreeg in januari 2015 voor haar kerstsingle “When it’s Christmas Time” een Award uitgereikt voor de eerste plaats in de Volendammer Kerst Top40 2014 van RTV LOVE. Met de kerst 2015 heeft zij haar twee kerstnummers nog live gezongen tijdens een live uitzending van de NPO5 radio.Met het uitbrengen van een Engelstalige nieuwe single “Give you love”, “Lead me through life” en “I Will Survive” heeft Sylvia Smit weer een hoofdstuk aan haar muzikale carrière toegevoegd. Met de release van deze singles bewijst deze Volendamse zangeres dat ze van vele markten thuis is.
Sylvia Smit is in binnen en buitenland ook al lang geen onbekende meer. Op Gran Canaria is zij in de diverse (feest) cafe’s kind aan huis en treedt er meer dan regelmatig op.
1073169_10202453513161383_1263134036_o
Ook in Nederland weet zij het publiek te raken tijdens de optredens. Haar agenda staat ook voor de komende periode weer goed gevuld in binnen- als buitenland. In de weken voor de release heeft ze natuurlijk het nieuwe nummer “ uitgeprobeerd” tijdens de optredens en er kan met gerust hart worden gezegd dat “ I Will Survive” enorm goed ontvangen. De reacties zijn zeer positief. 
Verder heeft zij jarenlang meegewerkt aan schoolprojecten waarvoor zij kinderliedjes heeft ingezongen op cd’s via uitgeverij Kwintessens. Haar man Harry, zelf producer, maakt zelf de producties en arrangementen voor Sylvia. De muziek van Sylvia wordt uitgegeven onder het label Disclosure Music Productions.
                      logo
Daarnaast is zij al te gast geweest bij RTV Noord-Holland zowel radio als tv. LOVE RTV Volendam, NPO5, RadioNL, TV Oranje, RTV Apeldoorn, LOG Goirle, LOS Radio Den Helder, Radio EAGLE België, en vele anderen…
Verder heeft zij ook een TV opname gehad voor Puerto Latino TV.
                                  DSC_0062
Deze opname is uitgezonden bij TV Rotterdam, RTV 8 en in de voormalige Nederlandse Antillen. Haar eigentijdse song “Hasta La Vista” werd ook in Latijns Amerika bekend.
30 januari 2015 was zij ook te zien bij het programma “Bloed Zweet en Tranen” van SBS6 waar zij een fantastische auditie heeft gedaan.
                      sylviasmit.com
 Ook bij het programma UTOPIA van SBS6 was ze te gast met een optreden in het Utopiahuis. Daar organiseerden de bewoners een Talentenjacht.
                     utopiafototv
 
 
 

2 gedachten over “Biografie”

  1. Oh wat is deze site mooi in elkaar gezet mijn complimenten voor je zoon ook .en wij fred van gerven en ikke zijn ook zeer trots op jou maar dat wist je al maar ook bijzonder blij dat we jullie (je man harrie)als echte vrienden mogen leren kennen en hopelijk zal onze vriendschap altijd blijven bestaan. vele kusjes en groetjes petra en fred xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zangeres