Biografie

Sylvia Smit is een eerlijke goedlachse zangeres met een gouden stem.  Al van jongs af aan is Sylvia geboeid door muziek en vind zij het heerlijk om te zingen.

Voordat zij zich weer ging storten op het zingen heeft zij eerst haar aandacht gegeven aan het opvoeden van haar twee kinderen. Nu haar kinderen volwassen zijn heeft Sylvia het zingen weer opgepakt.
Zij zong eerder al in verschillende bands maar kon daar in niet helemaal zijn wie zij wilde zijn en besloot daarom ook solo te gaan. 
In april 2012 kwam haar eerste Nederlandstalige single “Antonio”, die al gelijk heel positief werd ontvangen bij het publiek.In dat zelfde jaar kwam zij ook met het Nederlandstalige single “Hasta la Vista”, een vrolijk zomers en Mexicaans getint liedje. Ook deze werd wederom goed ontvangen. Dit nummer werd ook uitgezonden met de videoclip in de voormalige Nederlandse Antillen. 
Eind 2012 kwam er wederom een Nederlandstalig nummer uit “Jouw lieve lach” waarvan Sylvia zelf de tekst heeft geschreven. 
Tussendoor heeft zij nog covers uitgebracht van onder andere “C’est la vie” en “There’s a guy works down the chip shop”
Juli 2013 kwam de duet single “Ik hou van jou” uit die Sylvia samen heeft gezongen met John Do.
Met de kerst 2013 kwam Sylvia met o.a.  een cover “Jingle bells en haar eigen nummer “When it’s Christmas time”.  Hier besloot zij al mee een andere richtingen in te gaan wat haar muziekstijl betreft. Sylvia kreeg in januari 2015 voor haar kerstsingle “When it’s Christmas Time” een Award uitgereikt voor de eerste plaats in de Volendammer Kerst Top40 2014 van RTV LOVE.
Ook in Mei 2015  heeft Sylvia samen met John Do het nummer “Stralen”  uitgebracht.
Met de kerst 2015 heeft zij haar twee kerstnummers nog live gezongen tijdens een live uitzending van de NPO5 radio. 
1933204_10208696088301860_8250066176177081799_o
30 januari 2015 was zij ook te zien bij het programma “Bloed Zweet en Tranen” van SBS6  met haar vertolking van “Viva Espana” waar zij een fantastische auditie/optreden heeft gedaan.
sylviasmit.com
Oktober 2015  zijn de Engelstalige singles “Give you love” en “Lead me through life” uitgebracht.
September 2016 is de single “I will Survive” uitgebracht in een Jazzy jasje.
December 2016 kwam is er weer een Kerstsingle uitgebracht “Enjoy your Christmas”. Het vijfde kerstnummer op rij.
April 2017 bracht Sylvia twee covers uit van “Jolene” en “Silver Threads”, die net als alle andere nummers te horen zijn via spotify.
In Juni 2018 heeft Sylvia weer een duet opgenomen “De liefde waar het ooit begon”. 
Januari 2019 is er weer een single uitgebracht “De zoektocht naar Geluk”. Een prachtig nummer met een mooie boodschap, tekst geschreven door Cees Maree en de muziek is van Harry Hoogenberg.  
November 2019 is er weer een prachtige single uitgebracht “In jouw mooie blauwe ogen”. De tekst wederom geschreven door Cees Maree, de muziek is van Fred Rose.
December 2019 een kerstsingle uitgebracht, in duet met Eric Baghuis     “A Christmas World”. Tekst en Muziek: Joep Wanders/Harry Hoogenberg.
Juni 2020 is er een mooie en gezellige single uitgebracht “Het strand van Nederland”.  
Februari 2021 voegt Sylvia Smit er weer een prachtige romantisch getinte single uitgebracht met de naam “Forever yours”, oftewel “Voor altijd de jouwe”. De tekst is geschreven door Cees Maree. Geproduceerd door Disclosure Music Productions.
Sylvia Smit is in binnen en buitenland ook al lang geen onbekende meer. Op Gran Canaria is zij in de diverse (feest) cafe’s kind aan huis en treedt er meer dan regelmatig op.
1073169_10202453513161383_1263134036_o
Ook in Nederland weet zij het publiek steeds weer te raken tijdens de optredens. 
Verder heeft zij jarenlang meegewerkt aan schoolprojecten waarvoor zij kinderliedjes heeft ingezongen op cd’s via uitgeverij Kwintessens. Haar man Harry, zelf producer, maakt zelf de producties en arrangementen voor Sylvia. De muziek van Sylvia wordt uitgegeven onder het label Disclosure Music Productions.
                      logo
Daarnaast is zij al te gast geweest en te horen bij vele radiozenders, zowel binnen als buitenland.
Verder heeft zij ook een TV opname gehad voor Puerto Latino TV.
                                  DSC_0062
Deze opname is uitgezonden bij TV Rotterdam, RTV 8 en in de voormalige Nederlandse Antillen. Haar eigentijdse song “Hasta La Vista” werd ook in Latijns Amerika bekend.
 Ook bij het programma UTOPIA van SBS6 was ze te gast met een optreden in het Utopiahuis. Daar organiseerden de bewoners een Talentenjacht.
                     utopiafototv
Ook werkt Sylvia altijd graag mee aan optredens voor goede doelen, of optredens in Bejaarden- verpleeg en/of verzorgingstehuizen. 
Met dit alles bewijst deze Volendamse zangeres dat ze van vele markten thuis is.
Alle nummers zijn te downloaden via Zazell.nl Toets Sylvia Smit en het nummer die je wilt hebben in, en je wordt direct naar de juiste pagina geleid.

2 gedachten over “Biografie”

  1. Oh wat is deze site mooi in elkaar gezet mijn complimenten voor je zoon ook .en wij fred van gerven en ikke zijn ook zeer trots op jou maar dat wist je al maar ook bijzonder blij dat we jullie (je man harrie)als echte vrienden mogen leren kennen en hopelijk zal onze vriendschap altijd blijven bestaan. vele kusjes en groetjes petra en fred xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zangeres